Wat zijn de belangrijkste tempels in deze wereld? En welk belang spelen ze in veel culturen?

Wat zijn de belangrijkste tempels in deze wereld? En welk belang spelen ze in veel culturen?

Ethel Sullivan February 2, 2020

Sharing is caring!

Het hele jaar door maken toegewijden uit verschillende hoeken van het land een bedevaart naar Shri Veshno Devi Shrine om hulde te brengen aan de godheid. Deze heilige tempel ligt temidden van de Trikuta heuvels bij Katra in Jammu & Kasjmir, en is een van de meest bezochte gebedsplaatsen voor Hindoes.

Pelgrims komen hier met volle overgave om hun gehoorzaamheid te betuigen. Ondanks een vermoeiende reis van 13 km bergopwaarts komen duizenden toegewijden bijeen om de goddelijke darshan van Maa Veshno Devi, beschikbaar in de vorm van drie pindis, te bemachtigen.

  • Er is een heilige grot in de tempel, waarvan men denkt dat die op het bekken van een dame lijkt. Het is de plaats waar de tantrische Bharav Nath 9 maanden nodig had om naar buiten te komen. Voor gemakkelijke yatra en comfortabele darshan, zijn goed verbeterde faciliteiten opgezet door Jammu & Kasjmir toerisme.

Hindoes en tempels zijn natuurlijk hand-in-hand met elkaar

Geloofde te bestaan voor duizenden jaren, dit heiligdom heeft een belangrijke plaats in de Hindoeïstische mythologie. Volgens een oud verhaal is de Godin Veshno Devi geboren als meisje Vashnavi in een klein dorp in Zuid-India. Later werd ze begeleid door Lord Rama, tijdens de periode van zijn ballingschap, om te mediteren in de grot van Trikuta Parwat. Er zijn verschillende andere verhalen die verband houden met de tempel. Er wordt gezegd dat Pandavas ook deze grot heeft bezocht en zich daar in de tempel heeft gevestigd.

Wat is de meest bekende tempel?

Het beroemdste verhaal over de tempel gaat echter over Shridhar Brahmaan die vroeger in een dorp Hansali woonde in de buurt van de moderne stadskatra. Sridhar was een fervente toegewijde van Maa Shakti.

  • Hij was een arme man, maar door de inspiratie van Maa Shakti kondigde hij aan een Bhandara te organiseren. De mensen in zijn dorp en in de omgeving wisten van zijn financiële status en lachten hem dan ook uit om die dwaze beslissing.

Tempels spelen een grote rol in de levens van mensen

Hoewel Shridhar zelf zich zorgen maakte over het voeden en opvangen van de gasten die hij had uitgenodigd, was een sterk geloof in Maa Veshno Devi hem in staat te stellen. Toen de dag kwam, begon hij de godin te aanbidden en toen hij na het bidden opstond, was hij verbaasd dat er een prachtig arrangement voor Bhandara was gemaakt. De mensen genoten van de maaltijden die ze wensten en er was genoeg ruimte om die grote menigte te ontvangen.

Welke tempels zijn enorm belangrijk?

De Bhandara werd succesvol afgerond, maar een tantrische bharav Nath zorgde voor rotzooi en informeerde alles over dat meisje dat in Sridhar’s droom kwam.

  • Om zijn nieuwsgierigheid tegemoet te komen, volgde Bharav Nath het meisje in de richting van de Trikuta heuvels en ging de grot in. Gezien zijn verkeerde intensiteit, onthoofde Maa Veshno Devi hem. Na ThatFree Web Content zocht Sridhar deze grot op en bracht hij zijn hele leven door in de kleine tempel daar.