De 5 regels voor online datingetiquette die moeten worden gevolgd

De 5 regels voor online datingetiquette die moeten worden gevolgd

Ethel Sullivan March 11, 2020

Sharing is caring!

Een online datingaccount maken is net zo eenvoudig als u zou denken. Je downloadt een app, schrijft een geestig profiel, kiest een paar flatterende foto’s en begint. Dit geldt ook voor seks dates. In tegenstelling tot aan een bar zitten, een nieuwe baan beginnen, door vrienden worden ingesteld of een van de andere traditionele manieren om iemand te ontmoeten, kan het matchen met een vreemde online slechts enkele minuten duren. En als we eerlijk zijn, kan dat soort gemak ontmoedigend zijn als je erin zit een serieuze relatie te vinden of gewoon een gaydate.

De vijf te volgen regels voor het daten

Houd het licht. “Bericht altijd iemand met behulp van positieve taal en een vriendelijke toon,” zegt ze.

Toon interesse op basis van wat u ziet. “Als je iemand voor het eerst een bericht stuurt, stel dan een vraag om het gesprek te laten verlopen”, legt Ray uit. “Probeer iets te vermelden over hun profiel dat je graag gemeenschappelijke grond bouwde.”

Gedraag je als een aasverslaggever. “Stel vervolgvragen en toon oprechte nieuwsgierigheid naar wie ze zijn”, gaat Ray verder.

Wees begripvol voor het externe leven van een persoon. “Ga er niet vanuit dat iemand niet geïnteresseerd is als ze je niet meteen een bericht sturen,” merkt ze op. “Ze kunnen het druk hebben en tenslotte weten ze niet wie je bent.”

“Wees alert wanneer je sarcasme of ongepaste grappen gebruikt om hun aandacht te trekken”, zegt Ray. “Je zou ze uiteindelijk kunnen uitschakelen.”

De vijf te vermijden gedragingen

Wees niet te enthousiast. “Stuur iemand niet twee keer op dezelfde dag een bericht als ze niet op je eerste bericht hebben gereageerd”, zegt ze. “De meeste mensen die online daten, hebben een kort lontje en hebben de gewoonte om te ghosten. Neem dingen niet persoonlijk op.”

Word niet boos. “Stuur nooit een boos bericht als iemand je niet meteen antwoordt,” merkt Ray op.

Overschrijd geen grenzen. “Stuur nooit een ongevraagde privéfoto,” zegt ze.

Gebruik geen huisdierennamen. “Noem niet iemand ‘baby’, ‘schat’ of ‘sexy’ die je net leert kennen,” zegt ze.

Vermijd om te vermelden hoe aangetrokken je bent tot iemands specifieke lichaamsdeel, “merkt Ray op.” Complimenteer iets anders dan uiterlijk, zoals hun stijl of persoonlijkheid. “