3 eenvoudige tips voor het onderhandelen met een verzekeringsmaatschappij

3 eenvoudige tips voor het onderhandelen met een verzekeringsmaatschappij

Ethel Sullivan April 4, 2020

Sharing is caring!

Begrijp hoe het onderhandelingsproces werkt

Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen hoe uw onderhandelingen zullen werken. Eerst dien je een claim in bij de verzekeringsmaatschappij in de vorm van een aanmaningsbrief. Vervolgens zal de verzekeringsteller – de persoon die uw claim beoordeelt en met u zal onderhandelen – de feiten van uw zaak onderzoeken en u een schikking aanbieden. U gaat op zijn beurt het aanbod tegen, dat de regelaar zal accepteren of u een ander voorstel zal aanbieden. Dit proces gaat door totdat u en de verzekeringsmaatschappij een schikking overeenkomen. Nu u het proces begrijpt, kunnen we doorgaan met een paar trucs om u te helpen de afrekening te krijgen die u nodig hebt.

1. Blijf stevig op uw onderste regelbedrag

Na uw ongeval is het waarschijnlijk dat u enorme kosten zult moeten maken in de vorm van medische rekeningen en verloren lonen. U dient deze kosten te gebruiken om een ​​bottom-line vereffeningsprijs te formuleren waar u niet uit zult groeien. Dit is de absoluut laagste betaling die u nodig heeft om na uw ongeval verder te gaan op de manier die u verdient. Wat de verzekeringsmaatschappij u ook aanbiedt, u moet geen schikking accepteren die onder uw bottom line ligt. Als u dit aantal in gedachten houdt bij het begin van de onderhandelingen, kunt u zelfverzekerder en assertiever zijn over uw behoeften bijvoorbeeld bij het kiezen van rechtsbijstand voor ondernemers.

2. Bied weerstand tegen het initiële bod

De oudste onderhandelingstruc in het boek is om het eerste aanbod kunstmatig laag te maken – een tactiek die de verzekeringsmaatschappij zeker zal toepassen. Richters doen dit zowel om uw besluit te testen als om de uitbetaling van de verzekeringsmaatschappij te verlagen. U moet nooit de eerste aanbieding accepteren, zelfs niet als deze hoger is dan uw onderste regelbedrag. Verzekeringsmaatschappijen hebben altijd ruimte om de schikkingsprijs te verhogen, daarom is hun eerste bod bijna altijd laag. Blijf bij het kiezen van een inboedelverzekering voor ondernemers en zzpers standvastig en wacht op een beter, hoger aanbod.

3. Accepteer geen aanbiedingen die niet kunnen worden verklaard

Het is belangrijk om te onthouden dat de regelaar waarmee u onderhandelt werkt voor de verzekeringsmaatschappij, niet voor u. Wat dit betekent is dat de regelaar zal proberen voordeel te halen uit je onervarenheid in de hoop dat ze een slecht aanbod voorbij kunnen laten gaan. Dring er bij elk aanbod dat u ontvangt op aan dat de regelaar u uitlegt hoe ze op dat nummer zijn gekomen. Een ontoereikende of zwakke verklaring geeft in het algemeen aan dat het aanbod oneerlijk is en moet worden vermeden. Zodra de regelaar een eerlijke prijs heeft bereikt, kunnen ze hun denkproces volledig aan u uitleggen.